Нові правила для перевізників: більш прозорі конкурси, але вищі вимоги
Україна

Нові правила для перевізників: більш прозорі конкурси, але вищі вимоги

9 лютого 2018, 09:31
0
0
Сподобалось?
0

Уряд схвалив зміни до документів, які встановлюють правила на ринку регулярних автобусних перевезень.

За словами Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, запровадять легший доступ до конкурсів на міжобласні автобусні маршрути, також спростять процедури проведення конкурсу на внутрішньообласні, приміські, міські автобусні маршрути за рахунок зменшення кількості документів, які подаються на участь у конкурсі.

Натомість вводяться нові вимоги до перевізників. Для обслуговування міських та приміських маршрутів запроваджують обов’язковий відсоток транспорту пристосованого для перевезення осіб з інвалідністю. До кінця 2019 року повинні бути відповідно обладнанні не менше 35% автобусів, а з 2020 року – 50%. Також перевага на конкурсі надаватиметься перевізникам, які пропонуватимуть низькопольні автобуси, електробуси, автобуси з більшою категорією екологічності (Євро 3 – Євро 6). У виграші будуть сумлінні підприємці. Якщо перевізник відпрацює на маршруті без порушень, він матиме можливість без конкурсу продовжити дозвіл ще на 5 років за умови інвестування в оновлення автопарку.

Також змінами у законодавство передбачено спрощення процедури відкриття нових автостанцій та врегулювання давно існуючої проблеми взаємовідносин перевізників та автостанцій.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися