ООС: аеромедична евакуація здійснюється навіть в інтересах одного пораненого бійця
Україна

ООС: аеромедична евакуація здійснюється навіть в інтересах одного пораненого бійця

29 вересня 2018, 10:30
0
0
Сподобалось?
0

Минулої доби, 28 вересня, ситуація в районі проведення операції залишалася контрольованою Об’єднаними силами. Про це повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил.

Російські окупанти 34 рази відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому ворог 6 разів застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Четверо військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. Від початку цієї доби ворог двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі населених пунктів Новозванівка та Луганське. Втрат серед наших захисників немає.

Аеромедична евакуація здійснюється навіть в інтересах одного пораненого бійця, йдеться у повідомленні прес-центру.  Військові медики провели аеромедичну евакуацію пораненого та хворих військовослужбовців з району проведення ООС  до Харкова.

Спершу бійцям оперативно надали невідкладну медичну допомогу передові групи лікарсько-сестринських бригад, що знаходяться найближче до районів бойових дій. Далі поранених доправили до 65-го військового мобільного шпиталю, де провели необхідні заходи з оперативного втручання та стабілізації.

Оцінивши стан військовослужбовців, було прийнято рішення про їх перевезення повітряним транспортом на вертольоті Мі-8МТ у Військово-медичний клінічний центр Північного регіону.

За словами полковника медичної служби Павла Пилипенка, нині в районі проведення операції Об’єднаних сил військові медики забезпечені сучасними реанімобілями для потреб військових. Саме вони дозволяють безпечно та оперативно доставляти поранених у визначений район, адже час у подібних випадках має вирішальне значення.

Нині військові медики роблять усе, аби мінімізувати ризики, тож і бійці на передовій, і їхні рідні вдома мають бути впевнені, що про них потурбуються в разі чого, оперативно нададуть медичну допомогу і навіть викличуть вертоліт.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися