Патріарх Варфоломій: Кінцева ціль – дарувати українській церкві автокефалію
Україна

Патріарх Варфоломій: Кінцева ціль – дарувати українській церкві автокефалію

28 липня 2018, 04:11
0
0
Сподобалось?
0

Вселенський Патріарх Варфоломій відповів відмовою на отримане від глави РПЦ Кіріла офіційне запрошення взяти участь в урочистих заходах, присвячених 1030-річчу хрещення Русі. З цього приводу було направлено відповідь щодо неможливості та недоцільності участі представників Вселенського Патріархату у заходах, що проводитимуться в РФ. У відповіді Вселенського Патріарха також зазначено, що дійсні свята з нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі відбуватимуться у Києві, в яких представники Вселенского Патріарха приймуть участь 28 липня, коли заплановано заходу УПЦ Київського патріархату.

Делегація із Константинополя прибула в Україну у п’ятницю, 27 липня. Президент України Петро Порошенко зустрівся з духовенством із Вселенського Патріархату. Митрополит Гальський Еммануїл наголосив передав послання від імені патріарха Варфоломія. У ньому йдеться про прагнення надати автокефалію українській церкві.

«Визнаючи високу відповідальність першопрестольної Константинопольської Церкви, яка ніколи не переставала і не змирялася перед незаконними і неканонічними ситуаціями, які потрясали природне функціонування православної церкви і в ці відповідальні часи вона взяла на себе ініціативу відновити єдність православних віруючих України з кінцевою ціллю дарувати українській церкві автокефалію», - йдеться у документі.

27 липня у Києві відбулася хресна хода віруючих УПЦ, в якій взяли участь кілька десятків тисяч людей.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися