Рівненщина

За смерть у Польщі видурили гроші

12 жовтня 2005, 00:00
0
1
Сподобалось?
1
80-річний дід Іван з Дубна мріяв поїхати до Польщі, щоб там померти. Як не дивно, але саме це зізнання для  двох незнайомців стало зачіпкою, щоб обдурити престарілого чоловіка.
Спочатку молодики представилися працівниками приватної фірми, яка здійснює продаж телевізорів. А потім дідові “намололи” всякої всячини – мовляв, напередодні вони потрапили в аварію, і щоб “залагодити” справу, їм потрібні гроші. Повернення через декілька днів гарантують. Навіть з великими процентами. А заодно можуть допомогти у вирішенні інших справ, бо у них “великі зв’язки”, в тому числі й за кордоном.
Ось тут дід Іван при своїй наївності  й “тикнувся” зі свою проблемою – чи не могли б  бізнесмени допомогти йому переїхати до Польщі. “Нема питань, ми ж у Польщі свої люди...” Вбачаючи вигоду, вони уважно вислухали усю дідову балаканину. І про те, що старий овдовів 16 років тому, що переїхав до будинку для престарілих, а нині доживає віку із співмешканкою-пенсіонеркою у її будинку. Не обминув дід Іван і своїх дітей, котрі далеко від нього – в Росії та на Львівщині. Їм недавно дав трохи грошей – від продажу   свого будинку та підсобного господарства, утримувати яке уже не має сил. Заодно обмовився й про чотири з половиною тисячі гривень, які залишив собі – поклав на рахунок у банк, а невдовзі хоче “зняти”, щоб поїхати до родини у Польщу. Тільки ось, мовляв, не знає, як оформляти  документи.
Звісно ж, спритні ділки “вчепилися” за дідові проблеми – обіцяли  усе, до дрібниць, вирішити. Навіть за мізерну плату в знак вдячності за те, що дубенчанин на два дні позичить їм  згадані гроші. І дід Іван, незважаючи навіть на спротив співмешканки, пішов на ризик. Зняв з банківського рахунку гроші, довірливо віддав молодикам, запевнившись на словах і під заставу барсетки з документами, що неодмінно повернуть. На прощання ще й побажав: “Нехай ці гроші вам обов’язково поможуть”.
Дійсно, їм поможуть, а дід залишився ні з чим, бо ні через два дні, ні пізніше позичальники не повернулися. Нині за заявою ошуканого пенсіонера їх розшукує міліція, маючи  речовим доказом лише одну згадану барсетку, яка, до того ж, виявилася порожньою...
Сергій Новак,
Рівненська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися