Україна

Польський пан викинув українку з інсультом помирати

22 лютого 2018, 16:17
0
0
Сподобалось?
0

Власник овочево-фруктової фірми у селі під Познанню Енджей Чеховлас нелегально тримав на роботі українців. В однієї з працівниць, Оксани Харченко, трапився інсульт. І пан, замість того, щоб викликати жінці «швидку», вивіз її у сусіднє місто, поклав на лавку і поїхав. Справі розголосу надав  почесний консул України у Познані Вітольд Горовський.

«Вже паралізовану Оксану перенесли до авто. Потім її витягнули з машини і поклали на лавку. Тоді викликали поліцію у зв’язку з тим, що нібито на вулиці перебуває людина напідпитку», – описав він подробиці злочину в одній із соціальних мереж.

Зараз власником фірми займаються всі контролюючі служби. Прикордонники з’ясовують, скільки ще українців тут працювало нелегально. Свою перевірку проводить інспекція праці. Прокуратура і полі­ція розслідують обставини справи.

Фермер багато років займався постачанням овочів до мережі супермаркетів Lidl. Він і його компанія неодноразово з’являлися у рекламних роликах цієї мережі. Lidl вже вилучила їх з обігу і проводить своє власне розслідування. Наразі невідомо, чи залишать підприємця постачальником мережі супермаркетів у майбутньому.

Оксана зараз лежить у лікарні в Познані. Вона перебуває у критичному стані, навряд чи зможе колись працювати. Жінка взагалі не рухається, не може самостійно їсти. Лікарі запевняють, що її самопочуття стабільне.

Консул Вітольд Горовський почав збір коштів на лікування Оксани. Оскільки вона не була офіційно працевлаштована, то й не має медичної страховки. Необхідна сума – це приблизно 15-17 тисяч злотих (3,6–4 тисячі євро). Після розголосу у пресі, аби зам’яти скандал, поляк пообіцяв оплатити лікування і реабілітацію жінки.

Лариса МАРТИНЮК

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися