Порошенко підтримує зняття мораторію на продаж сільгоспземлі
Україна

Порошенко підтримує зняття мораторію на продаж сільгоспземлі

26 травня 2018, 17:10
0
0
Сподобалось?
0

Мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення гальмує розвиток аграрного ринку, стримує прихід інвесторів і позбавляє громадян можливості реалізувати свої конституційні права. Про це Президент Петро Порошенко заявив на засіданні Національної інвестиційної ради, - повідомляє «Укрінформ».

«На жаль, не все нам вдається. Я не можу сказати про успіхи в сфері земельного законодавства. Чинний мораторій на продаж земель стримує ваші інвестиції, гальмує розвиток аграрного ринку, позбавляє значну кількість громадян України можливості реалізувати своє конституційне право розпоряджатися своєю земельною власністю», — сказав глава держави.

Він також зазначив, що є рішення Європейського суду з прав людини, який визнав,  що абсолютна заборона на покупку і продаж земель сільськогосподарського призначення є «грубим порушенням» Європейської конвенції з прав людини, але додав, що це рішення «не протверезило наших популістів».

Президент розповів, що в питанні земельної реформи «твердо стоїть на позиціях української Конституції і європейського права», але поки знаходиться «в цьому питанні в політичному меншості».

У той же час він підкреслив, що докладе максимум зусиль, в тому числі і з точки зору комунікативної стратегії, щодо земельної реформи.

Глава держави додав, що в питанні мораторію на продаж землі має перемогти «здоровий економічний сенс». 7 грудня минулого року Рада продовжила мораторій на продаж землі.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися