Працівникам ДСНС обіцяють підвищити  зарплату і  допомогти з  придбанням житла
Україна

Працівникам ДСНС обіцяють підвищити зарплату і допомогти з придбанням житла

13 листопада 2018, 12:15
0
0
Сподобалось?
0

Працівникам  ДСНС у 2019 році планують збільшити зарплату на 30% і запропонувати особливі умови під час  купівлі житла.Про це розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час зустрічі зі столичним гарнізоном рятувальників, -повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на  прес-службу МВС.

 «З 1 січня заробітна плата рятувальників буде збільшена на 30%. Пожежні мають надзвичайний рівень довіри в населення. Тому що ви якісно виконуєте свою роботу. А значить, я маю повне право просити в Кабміну закласти до державного бюджету підвищення заробітної плати. Але ми розуміємо, що вас потрібно мотивувати й соціальними гарантіями. Тому ми запропонували механізм фінансового лізингу або іпотеку. Кожен із вас, хто служить, може оформити кредит на власне житло без застави, тому що це за вас роблять МВС і ДСНС. А також без відсотків – відсотки платить міністерство», – сказав він.

За його словами, якщо в молодого фахівця з'явиться сім'я або народяться діти, то держава оплатить додаткові 5% за тілом кредиту. Також додатковий відсоток виплачуватимуть за кількість років служби. Аваков підкреслив, що молодому фахівцю потрібно буде від двох років служби, щоб отримати кредит на житло на вигідних умовах, а ось ставати в квартирну чергу не потрібно.

Крім того, наступного року планують запровадити новий пакет соціального забезпечення для рятувальників та їхніх сімей, який охопить медичне обслуговування.

«На квартирній черзі в нас перебувають 1265 пенсіонерів. Та чи зможуть вони отримати це житло, невідомо. Тому зараз ми пропонуємо рятувальникам компенсацію за піднайом житла. Але це не власне житло. А нова програма від МВС дозволить забезпечити свою сім'ю житлом, сплачуючи щомісяця невелику суму обов'язкової плати. Це приблизно від 1200 до 1900», – додав голова ДСНС Микола Чечоткін.

.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися