Прийняли закон при розмитнення і легалізацію «євроблях»
Україна

Прийняли закон при розмитнення і легалізацію «євроблях»

8 листопада 2018, 17:39
0
0
Сподобалось?
0

Народні депутати проголосували в цілому за законопроект щодо зниження ставок акцизу на розмитнення автомобілів. Основі положення документу не змінилися порівняно від першого початкового варіанту. Як і передбачалося, базові ставки акцизного податку будуть наступними: для авто з бензиновим двигуном – 50 євро, для авто на дизелі – 75 євро. Для визначення розміру акцизного податку базову ставку множитимуть на на коефіцієнт двигуна (показник об'єму двигуна буде ділитися на 1000) та вік машини (кількість повних календарних років з дня виробництва).

Для прикладу, платіж для автомобіля з дизельним двигуном об’ємом 1500 кубічних сантиметрів 2007 року випуску обраховуватиметься так: 75 євро (за дизельний двигун) х 2 (2000 см3/1000) х 10 (повні роки з дати виробництва) = 1500 євро.

Податок для такої ж бензинової машини обчислюватиметься так: 50 євро х 2 х 10 = 1000 євро.

Також під час доопрацювання законопроекту та додаткових перемовин із власниками «євроблях» внесено одну суттєву зміну щодо встановлення строків пільгового розмитнення автомобілів, які вже ввезені в Україну. Тобто окрім ставок акцизу, які затверджені в першому читанні, пропонується надати пільговий коефіцієнт 0,5 для автомобілів, які будуть розмитнені протягом 90 днів після вступу закону у силу. Окрім того, всі сплачені податки за цей період мають надійти в Пенсійний фонд.

Відзначимо, що, крім акцизу, у вартість розмитнення авто також входять ще три платежі: ПДВ (20% від вартості), ввізне мито (10%) і збір до Пенсійного фонду (3-5% від вартості).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися