Разом із волинськими шахтарями страйкують львівські, лисичанські
Україна

Разом із волинськими шахтарями страйкують львівські, лисичанські

3 липня 2018, 19:30
0
0
Сподобалось?
0

Про ситуацію на шахті номер 10 «Нововолинська» та інших вугільних підприємствах України сьогодні говорили із  міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець разом з  головою Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктором Турмановим. Про це Михайло Волинець написав на своїй сторінці у Фейсбук.

 «Під час розмови йшлося про досить тривожну ситуацію, що склалася у вугільній галузі, зокрема, на шахтах державних підприємств «Селидіввугілля», «Львіввугілля», «Лисичанськвугілля» та інших. Міністр нас запевнив, що для виходу із критичного становища ведеться робота одразу по кількох напрямах, зокрема, докладаються зусилля щодо прийняття відповідної постанови Кабінетом міністрів, а також ухвалення Верховною Радою законопроекту №8362 «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2018 рік» щодо належного фінансового забезпечення державного сектора вугільної галузі. Цим документом на підтримку вуглепрому передбачено виділення 2,8 мільярда гривень, що дасть змогу принаймні зберегти галузь від занепаду та дозволить виплачувати зарплатню шахтарям, -пише Волинець.
« Я не надто оптимістично сприйняв сказане Ігорем Насаликом. Адже два тижні тому міністр уже обіцяв зі стовідсотковою вірогідністю, що законопроект №8362 буде ухвалено Верховною Радою, однак його навіть не розглядали. Побачимо, як буде цього разу.
Тим часом гірники шахти імені Г.Г. Капустіна ПАТ «Лисичанськвугілля» уже другий день відмовляються спускатися у вибій. А їхні колеги із копальні №10 «Нововолинська» під землею вимагають погашення заборгованості із зарплат. Найгірша ж ситуація на шахтах ДП «Селидіввугілля». Тому дві профспілки національного рівня ведуть активну підготовку до участі протестних заходів біля приміщень Верховної Ради та Кабінету міністрів, що мають відбутися вже цього тижня».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися