У Маріуполі мітингували проти відведення військових з Широкиного
Регіони

У Маріуполі мітингували проти відведення військових з Широкиного

3 травня 2015, 19:29
0
0
Сподобалось?
0

У Маріуполі на площі Леніна зібралося кілька тисяч городян, які виступили проти демілітаризації Широкиного. На грудях у більшості присутніх були червоні маки, як символ Перемоги у Другій Світовій війні і віри в перемогу в нинішній війні. Також чимало людей або тримала, або були закутані в прапори України. Почався мітинг спільним виконанням Гімну та молитвою за Україну.

Як повідомляє сайт 0629, ідея зупинити демілітаризацію Широкиного об'єднала волонтерів та громадських діячів Маріуполя. Волонтери закликали маріупольців об'єднуватися, брати в руки лопати, щоб копати окопи, годувати військових. Ніхто не повинен залишатися осторонь.

Охороняють мітинг від провокацій сотні силовиків, які розташувалися навіть на дахах багатоповерхівок навколо площі.

Перед присутніми виступив колишній комбат «Донбасу» Семен Семенченко. Він сказав, що донбасівці підкоряються нацгвардії, але всі вони проти того, щоб віддавався наказ покинути Широкино.

За його словами, якщо і допустити демілітаризацію, то лінія розмежування повинна пройти за Широкино. Її також можна допустити в тому випадку, якщо буде призначений конкретний відповідальний, який піде у відставку, якщо Широкино буде здано.

Також перед маріупольцями виступила активістка Анастасія Богданович. Вона звинуватила міського голову в тому, що він ніяк не може вплинути на вузи міста, для того, щоб ректори відправили студентів допомагати будувати укріплення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися