Саакашвілі в Одесі з бульдозером відкривав доступ на захоплений мільярдером Хмельницьким пляж
Регіони

Саакашвілі в Одесі з бульдозером відкривав доступ на захоплений мільярдером Хмельницьким пляж

20 липня 2015, 21:01
1
7
Сподобалось?
7

Сьогодні керівник Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі продовжив «екскурсію» пляжами Одеси, які незаконно захопили і закрили від людей місцеві та заїжджі багатії. Цього разу Саакашвілі у супроводі активістів та журналістів прийшов до особняка одного зі столичних мільярдерів. Пройти до моря їм завадив бетонний паркан. Лишень коли до нього підігнали бульдозер, наглядач вілли погодився відчинити ворота.

Пізніше на сторінці Міхеіла Саакашвілі у «Фейсбуці» з’явилося відео з місця подій. У коротенькому поясненні до нього керівник Одещини зазначив, що пляж захопив мільярдер Хмельницький (Василь Хмельницький – колишній нардеп).

«Київський мільярдер перекрив одеситам і гостям, прохід на кращий пляж Одеси товстими бетонними стінами. Не заспокоївшись на цьому, він забетонував у цих стінах загострене скло від розбитих пляшок і пустив по території сторожових псів. Як ми дізналися, він прилітає раз на місяць на вертольоті, а в інший час величезна огороджена територія пустує. Порушені закони України, які передбачають безперешкодний доступ до берегової лінії так само, як і кримінальний кодекс України, оскільки створена явна загроза здоров'ю та життю громадян. Весь це відбувається багато років при потуранні влади всіх рівнів, незважаючи на численні скарги громадян і старання громадянських активістів. З сьогоднішнього дня цьому беззаконню ми покладемо край. Радий розповісти одеситам, що кілька годин тому, вперше за багато років, звичайні громадяни стали засмагати і плавати на цьому пляжі. У найближчі дні ми повністю очистимо територію. Дякую главі УВС, главі МНС області, заступнику мера Одеси за співпрацю і звичайно, головна моя подяка – волонтерам, які стільки років ведуть цю кампанію. Разом ми сила! І також хочу попередити інших «сильних світу цього», я не шукаю скандалів, але по хорошому кажу, зніміть всі бетонні загородження на пляжах поки їх не зняли ми, разом з народом і на очах усього світу», – прокоментував ситуацію Саакашвілі.
Також він попросив правоохоронців порушити кримінальну справу за фактом захоплення пляжу і створення загрози життю і здоров’ю людей. Крім того, за розпорядженням губернатора Одещини, розпочнеться перевірка усіх власників пляжів.

https://www.youtube.com/watch?v=-XCfu4ybKto


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Кость
    Кость

    Сподіваюсь, одним цим відкриттям пляжу діло не закінчиться, мають бути зруйновані мури, покарані загарбники (розстрілювати не треба, а десять років незаконного вилучення громаді компенсувати треба), а от держслужбовці, які дали дозвіл на це порушення закону, мають бути вилучені з суспільного життя (в буцигарні). На Саакашвілі чекають ще 4 км узбережжя Одеської бухти на мисі "Є" (Північному), які були захоплені в 2005-2007 роках, та прилягаючий до них лісний масив. І берег, і ліс призначались для відпочинку жителів жилмасиву Котовського, який розташований поруч.

    20 липня 2015, 23:13
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися