Авдіївку з бійцями 72 бригади захищає бойовий качур
Регіони

Авдіївку з бійцями 72 бригади захищає бойовий качур

18 травня 2017, 09:32
0
0
Сподобалось?
0

На передовій вірними супутниками українських бійців стають коти і собаки. Брати менші можуть попередити про небезпеку, або просто забезпечити моральну розрядку у хвилини спокою. Пухнастих, хвостатих і вухастих солдати вважають своїми бойовими побратимами. Але на звання найнезвичайнішого «бійця» претендує качур з 72 окремої механізованої бригади, котра нині утримує найгарячішу ділянку фронту поблизу Авдіївки.

Про пернатого побратима воїнів розповів у «Фейсбук» військовий капелан Олександр Шмуригін.

Гвардії качур Золотий (таке звання має птах) з військовими з 2014 року. Тоді поблизу Старогнатівки його придбали у місцевих, щоб зварити борщ.

«Але тут почався обстріл, і... Якось було вже не теє пускати під ніж створіння, яке разом з тобою тільки-но пересиділо в бліндажі весь той жах. Так і залишився качур жити серед солдат. Навчився крокувати по команді, шикуватися разом з усіма, ставати струнко. Солдати його дуже полюбили, мають за бойового побратима і навіть удостоїли знака «Гвардія». Так і кажуть на шикуванні: «Гвардії Золотий!» - і той, хто стоїть поряд з ним, мусить чітко відгукнутися: «Є!», - розповідає Олександр Шмуригін.

Птах дійсно унікальний. Разом із хлопцями він ходить на чергування, разом з ними тікає в укриття під час обстрілу і їздить на ротації.

«Лише з собаками у Золотого стосунки не склалися. Через суворі обставини життя характер у качура вигартувався геть не качиний, тож собак він ганяє жорстко», - жартома розповідає військовий капелан.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися