У найбільшій родині – 346 осіб
Регіони

У найбільшій родині – 346 осіб

13 липня 2018, 09:08
0
1
Сподобалось?
1

8 липня у селі Доброслав Лиманського району зареєстровано унікальний рекорд – «Найчисленніша сім’я в Україні». Вона нараховує 346 осіб. 

Очолює найбільший український рід Павло Семенюк, якому 87 років. У чоловіка 13 дітей (нині живих 10), 127 онуків, 203 правнуки і 3 праправнуки. Старшій дочці – 66 років, а наймолодшим праправнукам ще немає й року. Майже вся сім’я живе у Доброславі на вулиці Молодіжній. Жінки тут займаються дітьми, а чоловіки – будівництвом. Слід зазначити, що всі оселі, в яких живуть Семенюки, вони побудували своїми руками.

На фіксації рекорду були присутні 252 члени сім’ї, інші не змогли приїхати з різних причин. Зокрема кілька жінок зараз перебувають у пологових будинках і готуються поповнити свій унікальний рід. Тож у будинку прадіда не буває тихо, там завжди чути дитячий сміх. Семенюки збираються разом на всі свята і дні народження.

«Рекорд для мене – не головне, по-справжньому важливо лише те, що я не  самотній в старості. Через вік я частенько плутаю правнуків або забуваю їхні імена. Вони всі так схожі один на одного. Але я кожного люблю з однаковою силою», – каже голова роду дід Павло.

Семенюки – не корінні жителі Доброслава. Вони переїхали сюди з Молдавії. Розповідають, що жили спочатку бідно. Іноді не вистачало навіть на хліб. Але з часом усе налагодилося, і зараз у них є все необхідне.

Керівник проекту «Національний реєстр рекордів України» Лана Вєтрова зазначила, що родина Павла Семенюка може навіть претендувати на світовий рекорд, адже нині у Книзі рекордів Гіннеса найбільшою родиною у світі є індійська сім’я, яка значно менша за українську, – у ній лише 192 члени.

Марта ДИМИДІВСЬКА, Одеська область  

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися