Щодня на роботу — у вишиванці
Чернівці

Щодня на роботу — у вишиванці

24 квітня 2015, 11:04
0
0
Сподобалось?
0

На Буковині є жінка, яка щодня на роботу ходить виключно у вишиваному вбранні. І мова не лише про старовинні сорочки, а й про модні бриджі, апліковані міні-панно з гуцульським орнаментом, сучасні сукні та костюми, оздоблені у народному стилі.

Знайомтеся: методист Чернівецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, голова обласного об’єднання «Просвіта» ім. Т. Шевченка, а за сумісництвом – дизайнер Тамара Мінченко. Каже, у шафі – понад 500 ділових та вечірніх костюмів і суконь, більшість з яких зшиті власноруч. Проте душа останнім часом лежить виключно до вишивки. Тож, одягаючись на працю чи на свято, віддає перевагу осучасненому народному вбранню, вишитому буковинськими візерунками і гаптованому шовковими стрічками. Саме в ньому, зізнається, почувається найкраще. І розповідає, як ще в радянські часи, 20-річною піонервожатою, з гордістю вдягала вишиту українську сорочку. Потім, вже на посаді інспектора в управління освіти в Чернівцях, своїм прикладом виховувала в інших гордість за свою рідну мову. Тож про неї казали: «Це та інспекторка, що говорить лише українською».

– Українство – це мій імідж, у ньому я живу, люблю, працюю, – зізнається Тамара Антонівна. – Не уявляю себе без рідної мови, без пісні української, без свят і традицій наших. Це норма, закон, те, що йде від душі і від серця.

Джерело: Чернівецький промінь.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися