У таборі на Буковині масово отруїлися діти
Чернівці

У таборі на Буковині масово отруїлися діти

19 червня 2019, 17:42
0
0
Сподобалось?
0

У дитячому таборі «Буковинка», що у селі Репуженці Заставнівського району,  по меддопомогу звернулися 20 дітей та два працівника. Фахівці провели розслідування та встановили причини захворювання.

Як повідомляє Depo.Чернівці, ДУ "Чернівецький лабораторний центр МОЗ України" оприлюднила сьогодні, 19 червня, результати лабораторних досліджень.

Постраждалі у таборі діти та дорослі звернулися за медичною допомогою до КУ "Заставнівська центральна районна лікарня" з симптомами гострих кишкових захворювань. Всім був встановлений діагноз "Гострий гастроентероколіт? Ротавірусна інфекція?". Із загальної кількості захворілих шпиталізували шістьох, з яких п'ятеро - діти.

Для епідеміологічного розслідування, щоб провести бактеріологічні, вірусологічні, фізико-хімічні лабораторні дослідження, фахівці відібрали у таборі добові проби страв, проби харчових продуктів, проби питної води, змиви з обладнання, посуду, інвентарю на харчоблоці оздоровчого закладу, обстежили персонал кухні, вихователів та всіх хворих. "За результатами лабораторних досліджень у п'яти пробах харчових продуктів та готових страв виділений стафілокок золотистий та бактерії групи кишкових паличок", - повідомили у Чернівеьцкому лабораторному центрі.

За результатами позапланової перевірки "Буковинка" спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області надали керівнику оздоровчого закладу припис та склали протокол. 

Фахівці прийшли до ивсновку, що причиною спалаху, ймовірно, стали умовно патогенні мікроорганізми, в реалізації спалаху були задіяні, як харчовий так і контактно побутовий шляхи передачі, що сприяло виникненню групових випадків гострих кишкових захворювань.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися