Ольга ПАВЛЮК на випускному. Фото із сайту «Молодий буковинець»
Чернівці

Прикута до ліжка і на апараті штучної вентиляції легень: важкохвора українка закінчила школу із золотою медаллю

13 липня 2019, 13:11
0
0
Сподобалось?
0

У 17-річної Ольги Павлюк з Чернівців – спінальна м’язова атрофія. Ця рідкісна генетична недуга призводить до втрати рухливості. Невтішний діагноз дівчині поставили ще немовлям. Усе життя вона перебуває під пильним наглядом медиків. Зараз Оля не може навіть сидіти, сім останніх років дихає завдяки апарату штучної вентиляції легенів.

Попри це, чернівчанка на рівні зі здоровими однолітками здобувала освіту. Навчальну програму освоювала вдома, кілька разів на тиждень до дівчини приходили вчителі.  Наука давалася особливій школярці легко. Вона закінчила школу із золотою медаллю.

Наскільки це можливо, Оля намагається вести активне життя. Любить гуляти, буває у різних розважальних закладах. Тож коли однокласники збиралися на випускний вечір, дівчина заявила – піде з ними на прощальний бал. На сцену, де екс-школярам вручали атестати, Олю Павлюк везли лежачою на візку.

– Я багато читаю, пишу оповідання. Мрію вчитися в університеті. «Приміряла» на себе багато спеціальностей, проте зрештою зупинилася на іноземній філології. Вчитиму німецьку та англійську мови, – зізналася Ольга Павлюк в інтерв’ю місцевим журналістам. –  Правда, вступні іспити здаватиму вже наступного року, бо цієї осені проходитиму лікування у Києві.

Марія МАРТИНЮК



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися