Важко жити — дорого вмерти: як виросло у ціні копання могил?
Хмельниччина

Важко жити — дорого вмерти: як виросло у ціні копання могил?

11 лютого 2017, 21:53
0
0
Сподобалось?
0

З наступного тижня поховати людину у Хмельницькому рідним покійного тепер обійдеться дорожче. Виконавчий комітет міської ради вирішив, що викопування ями на кладовищі за старими розцінками тепер не рентабельне для місцевого СКП «Хмельницька міська ритуальна служба». А все через збільшення рівня мінімальної заробітної плати.

Керівництво СКП «Хмельницька міська ритуальна служба» зізнається, що їхні копачі не виконують робіт, щоб отримувати навіть мінімальну заробітну платню – 3200. Втім, платити їм менше по закону не мають права.

- Ми вимушені переглянути розцінки через підвищення мінімальної заробітної плати, - каже начальник СКП «Хмельницька міська ритуальна служба» Сергій Бортник. – Крім того, така робота не лише важка, а дуже специфічна. Тому знайти людей навіть на таку зарплату дуже важко.

Варто зазначити, що тарифи на викопування могил були встановлені ще дев’ять років тому і з того часу не переглядалися. Тоді виконавчий комітет міської ради вирішив, що ціни мають залежати від сезону. Влітку викопати яму на кладовищі (стандарт – 0,9 метри на 2 метри) коштувало 333,97 гривні, а взимку – 615,7 гривень. За новим тарифом ця послуга рідним покійних тепер обійдеться влітку - 509,09 гривні, взимку – 848,93 гривні. 

Джерело: PRESS-ЦЕНТР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися