Українка з дитбудинку стала відомою спортсменкою в Америці
Хмельниччина

Українка з дитбудинку стала відомою спортсменкою в Америці

23 червня 2018, 11:43
0
0
Сподобалось?
0

І, незважаючи на інвалідність, знялася в еротичній фотосесії

Тендітна, дрібненька дівчинка на кривеньких ніжках. Саме такою вперше побачила на фото Оксанку Бондар з Хмельницького будинку маляти американка, яка мріяла про донечку. Побачила, і почала боротися за щастя чути слово «мама» з вуст дитини. Нині Гай Мастерс гордиться своєю донькою, яка принесла Америці кілька медалей з паралімпійських ігор. А Оксана завдяки іноземним медикам не комплексує через інвалідність, а навіть знімається оголеною!

Замість ручок були жаб’ячі лапки

У Хмельницький спеціалізований будинок дитини Оксана потрапила зовсім крихіткою. Кажуть, що батьки відмовилися від неї, коли побачили страшні деформації. Ніжки були викривлені і мали по шість пальчиків, а ручки – з перетинками, як у жаби. Великих пальців взагалі не мала. До фізичних вад додавалися хвороби внутрішніх органів, а нирки мали неправильну форму. Тоді, у 1989 році, медики сказали, що ці каліцтва спричинила аварія на Чорнобильській АЕС. Рідні злякалися брати на себе важку ношу з виховання такої дитини і зіпхнули її на чужих людей. До семирічного віку дівчинка перебувала у Хмельницькому будинку дитини, а потім її перевели в Ізяславську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат I–II ступенів.

– Оксанку вдочерили, коли вона навчалася, здається, у третьому класі, – пригадує заступник директора з виховної роботи цього закладу Леся Гаврилюк. – Документи пані з Америки збирала близько двох років. Оксанка боялася, що мама її покине. Завжди тримала біля ліжечка її фото. А ми переживали з іншої причини – тоді всіх лякали, що дітей за кордон беруть, щоб продати на органи. Тому просили Гай Мастерс, щоб писала нам, як Оксана приживається у чужій країні. У 90-х не було мобілок чи Інтернету, а листи з Америки йшли місяцями. Ми їх чекали з нетерпінням, бо ж цікаво було, як там наша дитина. Кілька років Гай постійно з нами вела переписку. Розповідала, що Оксані зробили кілька операцій. Дівчинка потроху вчить мову, часто просить приготувати їй борщ та кашу таку, як в Україні. То Гай знайшла якусь жіночку родом з нашої держави, і та її навчила. Але потім листи перестали йти. Про нашу Оксану почули, коли вона приїхала до Києва разом з мамою на запрошення американського посольства. Бачили її по телевізору. Вона говорила, що мріяла побувати у місцях, де виросла, але до нас не приїздила.

Зробили майже десяток операцій

Як же так сталося, що Оксану з України знайшла американка? Виявляється, знайомі Гай через Міжнародний фонд всиновлення забрали хлопчика з Росії. Вони знали, що самотня жінка мріє про дитину, але ніяк не може зважитися на такий серйозний крок. Тому порадили подрузі передивитися базу фото. Гай перебрала сотні знімків, але серце тьохнуло, коли побачила маленьку українку. Не злякало іноземку те, що дитина має безліч болячок та фізичні вади. Вона твердо вірила, що подарує маленькій донечці нове, краще життя.

Забравши її в Америку, прийомна мама найперше почала їздити на численні консультації до відомих медиків. Було проведено до десяти операцій: розділили пальчики на руках, а от щодо ніг, то не знали, як їх випрямити. Мамі довелося приймати непросте рішення, бо лікарі наполягали на ампутації. У дев’ять рочків Оксані відрізали одну ніжку до коліна, а через рік – другу. Дитина знову почала вчитися ходити на протезах. Щоб полегшити їй життя, мама спеціально переїхала з Нью-Йорка, де  справжні зими і важко ходити по снігу, в інший куточок країни, де тепліший клімат.

Звичайно, за кордоном не таке ставлення до людей з обмеженими фізичними можливостями, як у нас. Там усе робиться для того, щоб вони не відчували жодних обмежень. Існує багато реабілітаційних центрів. В одному з них навчалася Оксана. Гай належала до міжнародної групи матерів, які самі виховують дітей з особливими потребами. Вони мали хорошу підтримку. Групою, де було майже 600 дітей, опікувалися 1200 волонтерів. Щоліта Оксана їздила у спортивний табір, де займалася бігом, плаванням, греблею.

Саме у греблі дівчина виграла свої перші серйозні змагання й так потрапила на паралімпіаду. На іграх, які проходили у Лондоні, вона здобула бронзу. А за кілька років на зимовій паралімпіаді у Сочі стала призером з лижних гонок. Завдяки спорту Оксана змогла реалізуватися в житті. Вона стала справжньою американською спортивною зіркою! Саме тому місцевий спортивний журнал запропонував їй знятися в еротичній фотосесії для календаря. І Оксана погодилася, бо хотіла, щоб, побачивши ці фото, усі зрозуміли, що тіло людей з обмеженими фізичними можливостями теж красиве. І справді, дівчина виявилася не лише відмінною спортсменкою, а й прекрасною моделлю. Її знімки настільки вразили, що у соцмережах Оксані писали захоплені відгуки тисячі незнайомців.

Руслана СУЛІК, Хмельницька область 

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися