Івано-Франківщина

За отруєння гостей ресторан сплатить 70 000 гривень

20 жовтня 2015, 12:52
0
0
Сподобалось?
0

Під час святкування весілля в одному з ресторанів Тлумача у серпні 2013 року 47 гостей були госпіталізовані з гострим харчовим отруєнням. Днями суд поставив крапку у кримінальному провадженні проти власника закладу, пише «Курс».

Після гостини у ресторані майже у півсотні людей діагностували сальмонельоз. Згідно з актом управління Держсанепідемслужби в Івано-Франківській області, причиною спалаху інфекційного захворювання стало вживання неякісних харчових продуктів – смажених кабачків, печінкового торту, кручеників з м’ясом. Розслідування довело, що власник ресторану порушив санітарні правила і норми, що призвело до масового отруєння.

В суді господар ресторану провину визнав повністю, щиро розкаявся і вибачився перед потерпілими. Відтак, суд ухвалив рішення задовольнити цивільний позов Обласної клінічної інфекційної лікарні про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, та зобов’язав обвинуваченого сплатити 37 437 гривень. Також власник ресторану повинен сплатити потерпілим 1500 гривень матеріальної та 36 тисяч гривень моральної шкоди.

Відзначимо, за відшкодуваннями до суду звернулися 18 з 47 потерпілих.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися