Івано-Франківщина

Бездушні поштарі обкрадали сиріт. Тепер каятимуться у тюрмі

26 лютого 2016, 13:44
0
0
Сподобалось?
0

Галицький районний суд Івано-Франківської області виніс вирок у справі щодо зловживання службовим становищем двох працівниць «Укрпошти», які систематично обкрадали бідну родину у селі Дорогів. Впродовж 2010-2012 років зловмисниці привласнили майже 100 тисяч сирітських гривень!

Так, начальник поштового відділення села та листоноша умисно вносили у відомості на виплату соціальної допомоги місцевій пенсіонерці, яка опікувалася трьома неповнолітніми круглими сиротами, неправдиві дані та фальшували підписи потерпілої. За роки зловживань поштарки привласнили понад 99 тисяч гривень. Бо замість щомісячної допомоги на утримання дітей родині потерпілої вони видавали лише мізерну допомогу два рази на рік. Лише в кінці 2012 року пенсіонерці випадково стало відомо, що допомогу під опікою та піклуванням вона мала б отримувати щомісячно!

У суді жінка заявила, що така новина стала для неї шоком – адже онуки-сироти роками неналежно харчувалися, сім’я не могла позволити собі купити необхідні одяг, побутові предмети чи зробити ремонт. Діти часто купували їжу в борг, про що знало все село.

У судовому засіданні підсудні свою вину відкидали. Та факти зловживань підтвердилися як показами свідків, так і документальними доказами. Окрім вилучених документів «чорної бухгалтерії», міліція перехопила телефонні розмови підсудних, в яких вони обговорювали, як діяти у ситуації, коли виявся факт нестачі коштів.

Зважаючи на ці та інші докази суд вирішив стягнути з підсудних  99 тисяч гривень заподіяної злочином шкоди та 6000 гривень моральної шкоди та посадити їх у в’язницю на терміном на три роки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися