Подружжя пенсіонерів за власні гроші встановило пам’ятник захисникам України
Івано-Франківщина

Подружжя пенсіонерів за власні гроші встановило пам’ятник захисникам України

9 вересня 2016, 11:03
0
1
Сподобалось?
1

Василь і Марія Грицики із села Трач Косівського району живуть душа в душу от уже 56 років. Гарували весь вік, дітей на ноги поставили і, як водиться у старших людей, відкладали копійчину «на смерть», щоб рідним клопотів було менше.

Як розповів пан Василь, суму наскладали чималу, але вирішили гроші потратити на пам’ятник Героям сучасності. Від 2013 року подружжя щомісяця від своєї невеликої пенсії передавало гроші спочатку на Майдан, а потім для потреб вояків.

– Не багато давали, по сто гривень. А коб усі так робили, то сума була б. Нас же багато, – каже пан Василь.

А коли по телевізору показали, як у сусідньому Снятинському районі відкрили пам’ятник полеглим воїнам, пані Марія почала намовляти чоловіка спорудити монумент і у своєму селі. Неспокійна душа – це вона 25 років тому, в перший День Незалежності, була однією з ініціаторок відкриття символічної могили бійцям УПА. – Назбирали ми гроші. Бог дасть, ще проживемо і назбираємо. А так буде пам’ять. Діти, внуки приходитимуть сюди, – розповіла Марія Грицик.  Усього на пам’ятник Героям Небесної сотні та Героям АТО сімейна пара потратила 30 тисяч гривень.

На освячення запросили воїнів з усієї Косівщини. Хлопці зворушливо дякували. За допомогу, за пам’ять. Вони говорили про те, що змогли вистояти завдяки підтримці таких простих людей, як Марія та Василь Грицики.

– Така справа – найкраща підтримка, – кажуть бійці.

Марта ДИМИДІВСЬКА,  Івано-Франківська область 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися