Шопка для біблійного саду
Івано-Франківщина

Шопка для біблійного саду

6 квітня 2017, 15:42
0
0
Сподобалось?
0

 

На Прикарпатті, у Маріямполі Галицького району, ще у 2011 році заклали унікальний сад. Тут владики греко-католицької, римо-католицької і православної церков висадили рослини, які згадуються у Біблії, – неопалиму купину, виноград, самшит, вербу, смоківницю, гранат… При вході ковалі спорудили Райські врата, біля них скульптори – фігури апостолів Петра і Павла.

Сад займає площу один гектар. І роботи з його облаштування тривають. Тут усюди розміщені скульптури, які відтворюють події, описані у священній книзі християн. Посере­дині на алеї, що ділить територію на дві частини, встановлено фігуру Богоматері з Немовлям, подібну до образа Матері Божої Маріямпільської. Зліва від неї відтворені події Старого Завіту, справа – Нового.

Подорож паломників починається зі «знайомства» з Адамом і Євою. Далі бачимо гору Синай, на якій Мойсей тримає десять заповідей Божих… Крок за кроком – торкаємося нової сторінки біблійного життя. Окрасою правої частини саду має стати шопка з Вифлеємською зіркою. Її проект уже розробив студент четвертого курсу факультету архітектури і будівництва Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького Валентин Кошманюк.

Наталія КРАВЧУК, Івано-Франківська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися