Івано-Франківщина

У школу привезли... протерміновані на два роки соки?

12 квітня 2017, 23:16
0
0
Сподобалось?
0

На Прикарпатті – скандал навколо дитячого харчування у школах. Мова про ЗШ №21. Кілька років тому в цьому закладі з іжею вже виникала неприємна історія. І ось підприємець, проти якого писали колективну скаргу батьки, знову переміг на тендері і з початку квітня почав працювати у школі. Не пройшло і тижня, як про масове отруєння протермінованими соками, які пили учні цієї школи під час сніданку, заговорили батьки. Про це розповідає франківка Ольга, син якої навчається в другому класі ЗШ №21.

«На щастя, мій син цього соку не пив, проте його однокласники, які цей напій куштували, потруїлися. Потім у розмові з батьками вияснилося, що схожі симптоми отруєння того дня мали багато дітей. Але кожен думав, що це щось індивідуальне, тому одразу не підняли бучу. Коли ж почалися розмови і батьки зрозуміли: це не випадковість, ось тоді постало питання, — розповідає Ольга. — Лише сьогодні з'ясувалося, що соки таки були протерміновані, проте підприємець пояснив це тим, що на упаковці була опечатка. Там писало: вжити до 2016-го року, але він стверджував, що мало бути до 2018-го, просто затерлася цифра. Як же вона могла затертися, коли соки придатні максимум рік, явно не два».

Обурена жінка каже, що минулого року, коли батьки дізналися, що в тендері на надання послуг харчування у ЗШ №21 знову перемогла підприємець Валентина Руміш, — написали колективного листа в департамент освіти і особисто меру, в якому йшлося про те, що вони протестують проти цього підприємця, оскільки неодноразово були скарги про якісь надання ним послуг. Відповіді на нього досі не отримали.

Тим часом директор міського департаменту освіти і науки Ігор Смаль запевнив: офіційно скарги на роботу підприємця не надходили. Про отруєння дітей протермінованими соками повідомлень ні від батьків, ні від лікарів в департаменті не було.

Джерело: 0342.юа


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися