Івано-Франківщина

Тернополяни та прикарпатці стали рабами в Англії

14 серпня 2017, 14:03
0
0
Сподобалось?
0

Жертвами міжнародної банди торговців людьми стали  мешканці Івано-Франківської та Тернопільської областей. Зловмисники обіцяли людям легальне працевлаштування у Великобританії, але насправді ті потрапляли в трудове рабство, повідомив начальник відділу Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, майор поліції Андрій Гаманюк.

Схема працювала так, інформують Факти. Жертвам оформляли трудові візи на роботу в Польщі. Це було потрібно для того, щоби люди в’їхали на територію Європейського Союзу. З Польщі їх переправляли до Литви. Там учасники банди – місцеві мешканці – різними способами добували справжні паспорти та водійські посвідчення громадян Литви. Розподіляли між гастарбайтерами документи так, щоби вони були схожі на справжніх власників.

“Щоби подібність була якнайбільшою, використовували грим, парики тощо”, – додає помічник начальника Держприкордонслужби України Олег Слободян.

Якщо ж потрібних документів, які давали право на в’їзд до Великобританії, роздобути не вдавалося, українців переправляли нелегально – в тайниках, які були облаштовані у фурах дальнобійників. Маршрутів такої доставки було кілька.

Організатори таких поїздок до Великобританії обіцяли, що заробітчани будуть отримувати від 4 до 7 тисяч фунтів стерлінгів в місяць. Натомість люди по приїзду отримували копійки. Людей влаштовували на тяжку низькооплачувану роботу –идоглядати скотину на фермі, збирати врожай, мити машини чи посуд в кафе. Зарплату заробітчани отримували через посередників. Ті видавали на руки зовсім небагато грошей під приводом, що решта йде в рахунок погашення боргу. Відробляти борг людям доводилося по року-півтора! Щоби тримати людей під контролем, бандити били їх чи погрожували розправитися з рідними в Україні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися