Івано-Франківщина

Українські лікарі здійснили прорив у лікуванні раку

4 вересня 2017, 17:42
0
0
Сподобалось?
0

Українські вчені винайшли препарати, які допомагають імунітету розгледіти рак і почати боротьбу проти нього на етапі його появи. Про це повідомляє ТСН.

У тілі кожної людини є Т-клітини. Їх ще називають Т-кілери, Т-хелпери і Т-супресори, це так званий Т-лімфоцит. Т-лімфоцити — основа імунітету людини, оскільки вони вбивають ворожі клітини. Водночас Т-лімфоцити не вміють бачити в організмі найбільш злоякісну клітину — онкологічну. У Київській патологоанатомічній лабораторії пояснюють, як можна домогтися необхідного результату.

«Якщо за допомогою ліків ми розбиваємо зв'язок, молекула ліків стає ось просто на мембрану цих клітин, і вона ніби замикає як заглушка в розетці і замикає контакт і Т-лімфоцити звільняються і починають бачити пухлину, і по факту не ліки діють, а наша власна імунна система починає вбивати пухлинні клітини», — пояснила лікар-патолог Олена Корзіна.

Саме препарат такої дії і вводять кожні три тижні Ганні Шпітчук із Прикарпаття. Спочатку його комбінували з класичною хімією, і зараз обходяться тільки ним одним, настільки хороших результатів лікарі давно не бачили.

«Збільшення прозорості легеневої тканини. Саме утворення зменшується, зменшується кількість рідини, тобто йде відновлення легеневої тканини, фактично на 70%», — говорить лікар-рентгенолог Назар Чепіль.

У Шпітчук свого часу виявили рак легенів — одна легеня була майже повністю вражена пухлиною. Лікарі давали їй максимум два місяці життя. У Прикарпатському онкоцентрі рік і два місяці тому жінка погодилася на експериментальне лікування — спеціальний препарат їй ввели в організм вже в 16-й раз. Тут вона тепер з'являється раз у три тижні.

У Шпітчук була аденокарценома — тобто рак легенів четвертої, невиліковної стадії. У таких випадках показана тільки так звана паліативна хіміотерапія.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися