Батьки-алкоголіки довели до смерті друге немовля
Івано-Франківщина

Батьки-алкоголіки довели до смерті друге немовля

1 грудня 2017, 15:28
0
0
Сподобалось?
0

У селі Печеніжин Коломийського району люди досі не можуть оговтатися від шоку.   В оселі Баландів медичка виявила в ліжку мертве маля. Це вже друга дитяча смерть   за подібних обставин у родині!

Дівчинка згоріла від пневмонії

Сусіди добре пам’ятають, як десять літ тому за схожих обставин у Баландів уже померла донечка. Тоді 10-місячна дитинка згоріла від пневмонії. По медичну допомогу для своєї крихітки батьки вчасно не звернулися, і воно, безпомічне, віддало Богові душу. Певно, вже тоді можна було доводити провину батьків у тому, що сталося. Але цього ніхто не зробив. Певно, шкодуючи молодих тата-маму, які втратили своє дитя. Бо ж і справді, це – велике горе.

Та зовсім скоро це подружжя таки викликали до суду. Тепер – через нецільове використання дитячих грошей. На той час батьки виховували чотирьох синів-дочок. Та чи до дітей їм було? Кажуть, за малечею ніхто не дивився: бігали голодні й немиті, вдягнутися не мали у що. Зате батьки не скупилися на випивку для себе. Тоді суд покарав Баландів виправними роботами, а дітей забрали в інтернат.

Сусіди родини неодноразово повідомляли у відповідні служби про неблагополучних односельчан, які зловживали алкогольними напоями. Сім’я перебувала на обліку. Та коли соціально-побутові умови в родині покращилися, за клопотанням мами дітей повернули батькам.

Пізніше вона народила ще двох хлопчиків. Думаєте, тепер батьки взялися за розум? Прикро, але ні. І те, що сталося з їхньою найменшою дитиною, ще одне цьому підтвердження.

Хлопчик був вкритий трупними плямами

Маленькому Михайликові мав виповнитися рочок. Хоч батьки офіційно розлучені, та ходять одне до одного у гості. І напередодні трагедії вони були разом, випивали. Першими мертву дитину побачили сусіди. Вони зателефонували в амбулаторію, щоб прийшла медичка. На виклик пішла педіатр печеніжинської амбулаторії Зоряна Тарандюк. Те, що побачила, шокувало: Михайлик лежав на ліжку вкритий… трупними плямами. Поряд спав п’яний батько. Він навіть не бачив, що син мертвий! У дитини були дуже потріскані губи. Це свідчило, що хлопчик «горів» – мав високу температуру. Мама взагалі десь повіялася. Хтось казав, що нібито пішла по ліки для сина. Та не повернулася вона додому навіть надвечір – правоохоронці ледве знайшли жінку в Коломиї аж наступного дня. Тим часом ще одного сина Баландів забрали в лікарню.

На жаль, подібні випадки, коли неблагополучні батьки живуть за «дитячі гроші», непоодинокі. Щоб не ставалися трагедії, усім слід бути пильнішими, не залишатися байдужими до чужих проблем – ні сусідам, ні соціальним службам. Якби на сполох забили трішки раніше, можливо, життя Михайлику вдалося б врятувати. А так, цьогоріч скарг на неблагополучну родину у соціальні служби не надходило. Тепер батькам загрожує до п’яти років ув’язнення.

Наталія КРАВЧУК, Івано-Франківська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися