Івано-Франківщина

Прикарпатцям вже з серпня оформлятимуть біометричні паспорти

13 червня 2014, 16:30
0
0
Сподобалось?
0

 

Прикарпаття - один з перших регіонів, в якому впровадять видачу біометричних паспортів. Новинка буде доступна тут вже з серпня нинішнього року.

Як повідомляє «Фіртка», для цього в області за кошти Євросоюзу буде створений спеціалізований центр. Взірець документа уже затверджено. Якщо раніше закордонний паспорт на десять років могли отримати лише особи, які досягнули 18-річного віку, то з січня 2015 року їх видаватимуть і 16-літнім громадянам. У документ будуть внесені всі дані особи, орган який видав паспорт та відбитки пальців. Хоч загалом, кажуть, це буде така сама «книжечка», як і була - з 32 сторінок.

Щодо терміну видачі біометричного паспорта, то його виготовлятимуть за 20 днів (для загалу) або ж за 10, якщо людина збирається за кордон на постійне проживання. Якщо хтось потребує лікування за кордоном, у зв'язку зі смертю близького родича, що проживає за кордоном чи для осіб, які супроводжують важкохворих, документ оформлять за три дні.

Оформлення та видача закордонного паспорта здійснюватиметься підрозділами територіальних органів ДМС незалежно від місця проживання, наголошує видання.

 http://www.youtube.com/watch?v=OKi_Q2xfO98


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися