Львівщина

Дідусь зі Львова відсудив в «Ощадбанку» втрачений вклад

3 грудня 2015, 14:57
0
0
Сподобалось?
0

82-річний пенсіонер зі Львова Іван Олексів відсудив в «Ощадбанку» 28 тис. грн, які упродовж кількох років вносив на депозитний рахунок, але втратив ці гроші через шахрайські дії працівників банку.

У 2013 році проти двох працівників відділення «Ощадбанку» на вул. Медової Печери, які уклали із пенсіонером фіктивний договір про депозит, відкрили кримінальну справу. Розгляд цієї справи продовжується й досі. Загалом, як розповіла ZAXID.NET юрист центру правових і політичних досліджень «СІМ» Ніна Хома, жертвами шахрайської схеми стали 50 осіб. Один із ошуканих вкладників уже помер. У березні минулого року Іван Олексів першим подав цивільний позов до суду, щоб повернути свої гроші. Розгляд справи тривав майже рік. Шукаючи шляхи, щоб не повертати 82-річному пенсіонеру грошей, банк подав зустрічний позов до суду, щоб визнати договір недійсним. Але 30 листопада Личаківський суд став на захист ошуканого вкладника банку, 82-річного пенсіонера, та зобов’язав «Ощадбанк» повернути йому понад 24 тис. грн основної суми вкладу та відсотки. Загалом — 28 290 грн. Наразі Іван Олексів став одним із двох вкладників, кому вдалося повернути свої гроші через суд.

Як повідомляв ZAXID.NET, ця шахрайська схема діяла із 1996 року. У відділенні банку працювало всього двоє працівників – керівник відділу та касир. Змовившись, вони підписували угоди з клієнтами фінустанови, але не реєстрували їх у загальній базі банку. Примірник угоди, скріплений печаткою «Ощадбанку» та підписом завідувача відділення вручали власникам депозитів. Але замість квитанції про внесення грошей клієнтам видавали будь-яку іншу квитанцію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися