Вирощують глухарів і випускають у дику природу
Львівщина

Вирощують глухарів і випускають у дику природу

30 вересня 2016, 21:28
0
0
Сподобалось?
0

У Національному природному парку «Сколівські Бескиди» спільно з «Горчанським парком народовим» (Польща) займатимуться розведенням та випущенням у природу глухаря. Про це повідомив заступник директора з наукової роботи НПП «Сколівські Бескиди» Василь Приндак, пише «Високий Замок».

Таких домовленостей досягнуто під час  міжнародної конференції «Охорона природи в національних парках та регіо­нальний розвиток». Василь Приндак розповів, що в Украї­ні, принаймні в Карпатах, досвіду збереження  глухарів  не маємо. Тому вирішили подивитися на досвід поляків у “Горчанському парку народовому”, які у спеціальних вольєрах вирощують птахів, а потім відпускають у природу.  “Польські колеги запросили нас до себе, щоб ми подивилися, як це робити, розкажуть нам, щоб ми могли потім цей досвід втілити в життя в Україні”, — зазначив   Василь Приндак.

На території Національного парку “Сколівські Бескиди“ обліковано вісім токовищ глухарів (місць, де проходять шлюбні періоди) — цікавого і рідкісного виду птахів, занесених до Червоної книги України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися