Львівщина

Компостуйте квитки у... смартфоні: Львів перейшов на безготівковий розрахунок в електротранспорті

25 січня 2017, 08:24
0
0
Сподобалось?
0

Львів’яни першими в Україні отримали змогу безготівково оплати за проїзд в електротранспорті – за допомогою смартфона. Наразі послуга діє лише у трамваях маршруту № 8. Безготівковий розрахунок за надання послуг з перевезення пасажирів відбуватиметься з використанням програмно-технічного комплексу самообслуговування «Приват24», однак скористатися системою зможуть клієнти й інших банків.

«Сьогодні оплата за проїзд у трамваї № 8 займатиме буквально 2 дотики, тобто 20-40 с. Це унікальна технологія, і мені дуже приємно, що Львів – це  місто в Україні, яке нею скористалось», – відзначає директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Андрій Якимів.

Аби скористатися послугою, необхідно буде завантажити на смартфон мобільний додаток «Приват24» і відсканувати QR-код, зображений на спеціальних наліпках у трамваї або на зупинці транспорту. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде «закомпостувати» прямо в смартфоні та пред’явити чи контролеру.

Система безготівкового розрахунку діятиме паралельно з існуючим розрахунком через паперові квитки. Вона дасть можливість мобільно і швидко розраховуватися та не буде зловживань із повторним використанням закомпостируваних квитків.

Якщо проект гарно себе зарекомендує, то вже через кілька тижнів його планують запровадити на постійній основі на трамвайному маршруті № 8 та на інших трамвайних і тролейбусних маршрутах Львова.

Джерело: Високий замок online


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися