Польські могили осквернили проросійські вандали?
Львівщина

Польські могили осквернили проросійські вандали?

17 березня 2017, 09:37
0
0
Сподобалось?
0

На Львівщині вандали спаплюжили польські пам’ятники. Так, в обласному центрі осквернили монумент професорам, яких розстріляли нацисти у Львові в 1941 році. У Підкамені на цвинтарі, де теж упокоєні жертви часів Другої світової війни (у березні 1944-го в тамтешньому домініканському монастирі було вбито близько 250 етнічних поляків), облили червоною фарбою хрести, а на табличках вивели напис «смерть ляхам»…

Поліція відкрила кримінальне провадження через наругу над польськими меморіалами. Шукають винних. Тим часом влада Львівщини звинуватила у причетності до згаданих актів вандалізму російські спецслужби. «Випадки осквернення польсь­ких меморіалів на території Львівської області – сплановані провокації. Такі акти вандалізму, які трапилися впродовж вихідних, покликані зіпсувати дружні стосунки між українським та польським народами. Оскільки ні один свідомий українець, так як і поляк, не вчинятиме жодних дій, які би вели до непорозумінь між нашими народами», – йдеться в офіційній заяві облдержадміністрації. А кому ж іще подібні провокації сьогодні на руку, аби дискредитувати Україну у світовій спільноті?

Обидва пам’ятники вже відчищені, пошкоджень на них не виявлено. Також відновлено польський меморіальний комплекс у селі Гута-Пеняцька Бро­дівського району, який вандали сплюндрували у січні цього року.

Наталія КРАВЧУК, Львівська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися