Затримали організаторів провокаційної «польської» акції, яка співпала у часі з обстрілом консульства у Луцьку
Львівщина

Затримали організаторів провокаційної «польської» акції, яка співпала у часі з обстрілом консульства у Луцьку

31 березня 2017, 19:36
0
0
Сподобалось?
0

Українські правоохоронці затримали двох мешканців Києва, які, під приводом захисту прав польської меншини, організували перекриття траси у Львівській області поблизу кордону із Польщею 29 березня. Тоді 150 людей заблокували трасу Львів-Рава-Руська, вимагаючи, зокрема, «припинити геноцид поляків». Голова управління Служби безпеки України у Львівські області Віктор Андрейчук тоді заявив, що за діями стоять російські спецслужби.

Поліція з’ясувала, що серед учасників блокади, які видавали себе за представників польської меншини, не було поляків. Натомість там були наркозалежні та колишні засуджені з кількох регіонів, а також школярі з Львівщини. Тим не менше, під час блокади, організованої у селі Гряда, з’явилися транспаранти із гаслами польською мовою «Stop ludobójstwu Polaków» («Стоп геноциду поляків»), «Polacy chcą pokoju» («Поляки хочуть миру»), «Nie mamy żadnego konfliktu z wami» («Між нами немає конфлікту»), «Precz ręce od zabytków» («Геть від пам’яток»), «To też jest nasza ziemia» («Це й наша земля»), «Polacy łączcie się» («Поляки, єднайтесь») і «Wołyń w sercach» («Волинь у серцях»).

Учасникам «протесту» платили близько 200 гривень. Саме за стільки українці готові шкодити своїй державі. Також організатори провокації відзняли рейкове відео від імені поляків.

https://www.youtube.com/watch?v=A0R9PYuTCBI

Нагадаємо, цієї ж доби, тільки вночі, у Луцьку обстріляли з гранатомета Генеральне консульство Республіки Польща.

Відзначимо, що 29 березня – не випадковий день в української польських відносинах. Минулої середи виповнилося рівно 70 років з початку сумнозвісної операції «Вісла», яку ініціював сталінський режим.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися