Львівщина

На Львівщині через референдум хочуть змінити назву міста

5 травня 2017, 13:56
0
0
Сподобалось?
0

Була Кам'янка-Бузька, а може стати… Кам'янка-Струмилова. Саме так місто називалося понад п'ять століть, допоки у радянські часи його не перейменували. Зараз стару назву хочуть повернути. Про це пише zaxid.net.

Першу частину назви взяло від кам'янистої місцевості, а другу – від прізвища засновника – польського старости, якого прислав сюди король Казимир, аби укріпити оборонні вали.

«Вони укріпили ті вали, то було 15 метрів завширшки і 15 у висоту. Але в історичній довідці згадується, що Юрій Струмило, поскільки там були великі гроші, вирішив ще побудувати собі замок. Певно також була спокуса велика славою і грошима», – розповіла директорка «Музею Кам'янеччини» Оксана Дерецька.

У місті всерйоз задумалися, аби повернути стару назву. Кам'янкою-Бузькою місто стало в 1944-му році. І хоча другу частинку назви запозичило від річки Буг, дехто вважає її комуністичною, адже перейменували місто саме за радянських часів.

«Цього року в нас будуть вибори до об'єднаної територіальної громади. І заодно можна провести ще референдум, якщо буде на це воля мешканців. Тобто ми не витрачаємо жодних додаткових грошей з бюджету, а задно зможемо поставити крапку у дискусії і визначитися», – говорить міський голова Олег Омелян.

Вибори, а заодно й референдум, планують на осінь.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися