Львівщина

Ведмедицю з цирку вилучала поліція! По документах це був… самець

5 серпня 2017, 12:22
0
0
Сподобалось?
0

Спільними зусиллями Bear Sanctuary Domazhyr, Мінприроди, Державної екологічної інспекції України у Львівській області, Національної поліції України у Львівській області та Екологічного корпусу тянь-шанську ведмедицю Христю було вилучено з пересувного цирку. Про це повідомляє Міністерство екології та природних ресурсів України. Птше «Високий Замок».

“Напередодні до Держекоінспекції у Львівській області надійшли звернення громадян стосовно жорстокого поводження з бурим ведмедем тянь-шанським, який брав участь у розважальній програмі переїзного цирку «Шапіто». Під час виїзду у смт Івано-Франкове Яворівського району (де була запланована чергова вистава цирку) держінспекторами з ОНПС (охорони навколишнього природнього середовища — ред.) було виявлено мікроавтобус, де у клітці перебував ведмідь світло-бурого окрасу. Громадянин, який підтвердив, що ведмідь є його власність, відмовлявся представляти відповідні дозвільні документи”, — зазначається в повідомленні.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Яворівського відділу поліції, яка в ході слідчо-оперативних заходів вилучила ряд документів, зокрема і міжнародний ветеринарний паспорт. Відповідно до ветеринарного паспорту вік тварини становить 17 років, а стать тварини зазначена самець, однак за фактом це самка. Держінспекторами з ОНПС було складено протокол про адміністративне правопорушення.

Після проведення відповідних слідчих дій та тривалих переконань громадянина, що назвався власником, близько опівночі ведмедицю Христю було вилучено та доставлено у «Ведмежий притулок Домажир», який розташований поблизу с. Домажир Яворівського району.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися