Ірина та Тарас ТРЕТЯКИ
Львівщина

Одружилися спеціально На 25-ту річницю Незалежності України

29 серпня 2017, 12:56
0
0
Сподобалось?
0

А на 26-ту вже тішаться синочком

Іванна Мороз із села Червоне Золочівського району – затята патріотка України. Неод­норазово була на Майдані під час Революції Гідності. Вся у маму і її донька Ірина. Вона теж часто їздила до Києва, незважаючи на небезпеку. Роздавала медикаменти, їжу допомагала готувати. Дуже переймалися долею країни. Тож, коли дівчина вирішила виходити заміж, свідомо обрала знаменну дату – 25-ту річницю Незалежності України.

Іра зі своїм обранцем Тарасом Третяком із села Криниця Миколаївського району познайомилася у Львові, де навчалася на медичну сестру. Вперше побачилися на дні народження у подруги, і відтоді їхні долі переплелися. Зустрічалися деякий час, а коли захотіли узаконити свої стосунки, то вирішили це зробити на День незалежності. Незважаючи на вихідний, у сільській раді їм пішли назустріч – організували урочисту реєстрацію.

– Ми запрошували гостей і казали, що весілля буде в національному стилі, – розповідає мама Іванна Степанівна. – Ми любимо Україну, шануємо її традиції, а національний одяг – найбільш святковий.

Родині і односельцям сподобалася ідея, тож більшість на урочистість прийшла у вишиванках. Навіть поважні бабусі дістали зі скринь сорочки, помережані хрестиком, у яких колись на вечорниці ходили. Вітаючи молодят, запрошені зичили їм щастя, добробуту, незгасимого кохання, а ще – поповнення у новостворену сім’ю. І майже через рік у хаті залунав дитячий сміх. Нині Третяки тішаться маленьким Дем’яном-Максимом. Молода бабуся Іванна радо бавиться з ним і вірить, що у їхній патріотичній родині він виросте справжнім козаком.

– У переддень свята найперше бажаю всім миру, – говорить жінка. – Хочеться, щоб найшвидше закінчилася війна на Сході нашої країни. Щоб не гинули батьки і сини, щоб діти не росли сиротами. Україна вистраждала свою незалежність. Вона заслуговує на щастя.

Руслана ТАТАРИН, Львівська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися