Львівщина

Потерпіла відсудила в поліції 10 тисяч за… тривале розслідування аварії

6 листопада 2017, 18:17
0
0
Сподобалось?
0

У Львові жінка відсудила моральну компенсацію за тривале розслідування аварії, в якій загинула її матір. Як свідчить опубліковане 2 листопада рішення Галицького райсуду Львова, жінці мають виплатити з держбюджету 10 тис. грн, оскільки поліція більш, ніж за рік не встановила винуватця аварії.

Йдеться про ДТП, що відбулася наприкінці червня 2016 року поблизу селища Нові Стрілища Жидачівського району. Тоді внаслідок зіткнення двох автомобілів померла 79-річна жінка, яка була матір'ю позивачки. Під час судового засідання жінка заявила, що розслідування у цій справі досі не завершене, а правоохоронці не зібрали доказів, які б дали можливість встановити винних у ДТП.

Хоч суддя погодився з аргументами жінки про неефективність та затягування розслідування, однак при цьому визнав, що розмір відшкодування, яке хоче отримати позивачка, є завищеним. Жінка вимагала сплатити їй 100 тис. грн моральної шкоди, однак суд зобов'язав Держказначейство списати з держбюджету лише 10 тис. грн. При цьому Нацполіція Львівщини та Держказначейство ще мають час, аби оскаржити це рішення суду.

Зазначимо, що сама поліція не виплачуватиме ці 10 тис. грн, оскільки у держбюджеті окремо щороку закладають кошти на подібні відшкодування.

Джерело: Високий замок online


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися