У Львові більше не їздитимуть маршрутки
Львівщина

У Львові більше не їздитимуть маршрутки

23 березня 2018, 00:08
0
0
Сподобалось?
0

У четвер, 22 березня, Львівська міськрада підтримала петицію про повну відмову від малих автобусів – так званих маршруток і організацію перевезень електротранспортом та зручними великогабаритними автобусами. За відповідну ухвалу під час засідання сесії проголосували 47 депутатів.

Як повідомляє zaxid.net, управління транспорту ЛМР має розробити дорожню карту переходу на зручний транспорт. Однак перехід відбудеться не протягом двох років, як це пропонувала авторка петиції, а протягом п'яти років.

Нагадаємо, електронна петиція з вимогою повністю відмовитись від малогарабитних автобусів (так званих маршруток) та організувати пасажирські перевезення електротранспортом та великогабаритними автобусами лише за 8 днів набрала понад 600 з 500 необхідних.

 Авторка петиції Анна Меленчук пропонує розробити дворічний план повної відмови міста від маршруток з подальшим переходом на електротранспорт та великогабаритні автобуси, які курсуватимуть за чітко визначеним графіком.

Також у петиції наголошується на необхідності забезпечити весь громадський транспорт пандусами та спеціально обладнаними місцями для людей з інвалідністю, а також встановити на зупинках електронні табло з часом прибуття транспорту.

 Згідно із затвердженою програмою закупівлі рухомого складу, у 2020 році у Львові мають бути 120 трамваїв, 120 тролейбусів, 340 великих та 150 малих автобусів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися