У Львові збудують оглядову канатну дорогу на «Високий Замок»
Львівщина

У Львові збудують оглядову канатну дорогу на «Високий Замок»

6 квітня 2019, 16:24
0
0
Сподобалось?
0

Львівська міська рада ухвалила інвестиційний проект будівництва підвісної оглядової канатної дороги в парку «Високий Замок». Про це йдеться на сайті Львівської міської ради.

«Підвісна оглядова канатна дорога буде виконувати атракціонну оглядову функцію, а також створення умов інклюзивності для всіх категорій відвідувачів, у тому числі для маломобільних груп населення, до оглядових майданчиків і пам'ятників археології та архітектури на території парку «Високий Замок», – сказано в повідомленні.

Інвестиційний проект передбачає будівництво комплексу підвісної оглядової канатної дороги, пішохідного моста пам'яті Героїв Небесної Сотні через вул. Максима Кривоноса, заходів з благоустрою парків «Високий Замок» і «На Валах».

Протяжність канатної дороги - 524 м, перепад висот 84,0 м. Орієнтовна загальна вартість проектування і будівництва комплексу канатної дороги становить  понад 330 млн грн.

Ініціатор проекту – громадська організація «Львівська обласна організація «Реабілітація осіб з інвалідністю».

Львівські чиновники вважають, що охочих взяти участь в інвестиційному конкурсі буде багато. Це можуть бути як українські, так іноземні інвестори – немає ніяких обмежень,- зазначив міський голова  Львова Андрій Садовий.

Згідно з повідомленням, інвестиційний проект реалізують в межах об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Львів – ансамбль історичного центру (Україна)», парків «Високий Замок» і «На Валах», які є парками-пам'ятниками садово-паркового мистецтва і знаходяться на балансі Львівського комунального підприємства «Зелений Львів».

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися