Львівські лікарі виходили 480-грамове немовля, від якого відмовились батьки
Львівщина

Львівські лікарі виходили 480-грамове немовля, від якого відмовились батьки

16 липня 2019, 18:25
0
0
Сподобалось?
0

Львівські неонатологи вперше виходили дитину вагою 480 грамів.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

16 липня маленькій Іринці, що народилася з критично малою масою – всього 480 грамів, виповнився рочок. Від неї ще при народженні відмовилися батьки, тож дитина святкуватиме свій день народження у неонатальному центрі Львівської обласної клінічної лікарні. 

Як повідомила завідувачка відділення патології недоношених новонароджених, головний неонатолог Львівщини Ольга Децик, дівчинка дуже поспішала з’явитися на світ. 

Вона народилася на 23-му тижні вагітності з вагою всього 480 г, з незрілістю усіх органів і систем: з недостатнім розвитком нервової системи, легень, серця, нирок, органів травлення, імунної системи. І цю крихітку лікарям вдалося виходити. «Це перша дитина з такою критично малою вагою тіла, всього 480 г, яку вдалося виходити. Хоча ми вже 20 років виходжуємо дітей, що народилися з вагою до одного кілограма. Але з такою критично малою вагою, менше 500 г, вперше. Тому Іринка – наша радість і гордість», – каже Ольга Децик. Від дитини відмовилися батьки, з перших днів народження і дотепер вона перебуває в центрі, де нею опікуються лікарі. 

Три місяці провела у відділенні інтенсивної терапії, решту часу – у відділенні патології передчасно народжених. 

З допомогою лікарів вона подолала всі перешкоди, поборола всі загрози і зараз нормально розвивається. Усміхнена, спокійна, активна. 18 липня дівчинку передадуть у будинок дитини, а 16 липня Іринці виповнюється рік. Її день народження медики вирішили відсвяткувати в лікарні і запрошують на нього усіх небайдужих до долі дівчинки. 

Чекають на ньому благодійників і спонсорів також. З усіх питань можна звернутися до Ольги Децик – 0 67 373 63 45.














Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися