На Львівщині довічно ув’язнили жінку, яка вбила 8-річну дитину, її матір та сусідку-пенсіонерку
Львівщина

На Львівщині довічно ув’язнили жінку, яка вбила 8-річну дитину, її матір та сусідку-пенсіонерку

16 листопада 2019, 19:03
0
0
Сподобалось?
0

Майже чотири роки тому село Тяглів Сокальського району потрясло жорстоке вбивство восьмирічної дитини, її мами та сусідки-пенсіонерки. Вбивцю знайшли і затримали одразу по гарячих слідах. Нею виявилася 50-річна жінка з цього ж села. Нещодавно суд виніс вирок – довічне ув’язнення.    

23 грудня 2015 року серед білого дня 50-річна жінка прийшла до своєї молодої товаришки у гості. Посиділи, погомоніли і пішли через дорогу до баби по самогон. Під плящину і розмова веселіше пішла. У цей час зі школи повернулася донька господині. Дівчинка присіла на диван і стала вирізати паперові сніжинки – дитина хотіла прикрасити хату до Нового року. Гостя підсіла до неї, стала розглядати та нахвалювати її доробки. Тим часом мама ще раз побігла до сусідки за оковитою, потім ще раз. Словом, пиятика затягнулася допізна.

Дівчинка пішла до сусідньої кімнати і почала розстеляти розкладне крісло. Сп’янілі жінки попленталися слідом за дитиною. Донька попросила маму й тьотю перестати вже пити і розходитися, бо пізно. Та ненька тільки рукою махнула і знову подалася по «чекушку». А гостя не на жарт розізлилася. Вона схопила масляний обігрівач і почала бити ним дівчинку, мовляв, як та посміла виставляти її з хати! Пізніше експерти нарахували аж сім ударів! Дитина померла буквально за декілька хвилин.  

У цей час з черговою пляшкою у хату зайшла господиня. З дверей вона одразу побачила закривавлене тіло доньки, яке лежало біля ліжка. Кинулася до неї, але та вже не дихала. Жінка підбігла до приятельки з криком: «Що ти наробила?!» Та ж, недовго думаючи, знову схопила обігрівача і почала гамселити ним свою товаришку по чарці. Наче підкошена, жінка впала на тіло мертвої доньки. Неймовірно, але жінка ще дихала! Вбивця, хоч і була п’яна, це помітила. Вона пішла і взяла у сусідній кімнаті вила та зі всієї сили держаком добила свою жертву.

Хату покидала вже затемна. Невідомо, спала вона вночі чи ні, але зранку наступного дня повернулася на місце злочину. Штовхнула ногою нерухомі тіла. Очевидно, їй видалося, що дитина ще жива, бо пішла на кухню, взяла ніж і ще тричі вдарила ним в шию уже мертвої дівчинки! Після цього у відрі помила його, забрала вила, якими вбила приятельку, прихопила її шапку, вийшла з будинку, повісила замок на двері і стала їх зачиняти. І тут жінка помітила, що за нею спостерігає сусідка через дорогу, у якої напередодні вони купували самогонку. На свою біду, та ще й запитала, що вона робить тут із самого ранку. 

Вбивця тільки зиркнула з-під лоба, замкнула хату, ключ поклала в кишеню своєї куртки, а вила понесла до хліва. Уже звідтіля вона гукнула сусідку, мовляв, іди-но сюди. Та ж розвернулася і пішла до хати.

Вбивця тим часом помітила на руках у себе кров. Вона ретельно вимила їх у калюжі і витерла шапкою, яку прихопила із собою. Зрозуміла, що сусідка все те бачила, тож подалася за нею в хату, прихопивши дорогою цеглину. Третю свою жертву наздогнала на порозі. Недовго думаючи, стала бити її по голові. Пенсіонерка впала на підлогу і померла. 

Злочиниця ж заховала знаряддя вбивства серед інших цеглин, витерла закривавлені руки в шапку, повісила її на паркані та пішла додому. Тут зловмисницю й затримали правоохоронці.

На суді вона своєї вини не визнала. Сказала, що не могла такого вчинити. А що робила вночі з 23 на 24 грудня – не пам’ятає. Тільки зранку прийшла до приятельки і побачила, що та і її донька мертві. Побігла до сусідки – і та вже була нежива.    

Сихівський районний суд вивчив зібрані докази і постановив, що жінка таки винна у вбивстві трьох людей. Остаточне покарання – довічне ув’язнення.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися