На Львівщині убивця-сусід зарізав наречених
Львівщина

На Львівщині убивця-сусід зарізав наречених

14 грудня 2019, 16:35
0
0
Сподобалось?
0

Майже чотири роки рідні Людмили зі Львова чекали вироку для її вбивці. Разом з дівчиною нелюд-сусід зарізав і її нареченого Івана. Тепер сидітиме до кінця життя за ґратами.

У кінці лютого 2016 року Людмила святкувала своє 27-річчя. Привітати її прийшли лише найближчі люди. Компанія вечеряла, слухала музику. Святкування затягнулося за північ. Хоча, як потім скажуть на суді сусіди по поверху, воно не було надто гучним. Мешканці спокійно спали, доки десь близько третьої години ночі Людина сестра Олена не постукала у двері і, стікаючи кров’ю, не стала благати про допомогу.

– Я вже збиралася таксі викликати і додому їхати, як подзвонили у двері, – розповіла Олена про події тієї ночі. – Спочатку ми це проігнорували, але коли почали голосно гамселити у двері, то відчинили. Бо по сусідству живе молода сім’я з маленькою дитиною – не хотіли, щоб її розбудили. На сходовій клітці стояв Петро зі своєю матір’ю, які живуть поверхом вище.

Сусіди прихопили із собою ножа і газового балончика. Були дуже розлючені, почали кричати, щоб припинили гульбище. Петро верещав і наказував: «Повиключали все світло та вже мені вляглися, і щоб я взагалі вас тут не чув!» 

Звісно, Іван не став миритися з образами Петра. Чоловіки почали шарпати один одного. Петро пустив у хід ножа, якого приніс із собою. Він завдав до десятка ударів Іванові в груди та поперек. Молодий чоловік упав.  

Усе це сталося на очах у його нареченої. Люда оціпеніла від жаху і хотіла сховатися за рятівними дверима спільного для трьох квартир коридору. Та нелюд наздогнав молоду жінку і почав бити їй ножем у спину. І вже щоб остаточно довершити свою чорну справу, тут же накинувся на Олену. Він завдав їй два удари ножем, але молода жінка встигла дістатися до сусідських дверей і покликати на допомогу.  

«Ми із сусідами викликали швидку, поліцію. Багато крові було в під’їзді», – згадує події тієї страшної ночі сусід Микола Іванович.

Можна тільки уявити, що пережила мама молодих жінок, якій передзвонили серед ночі і сказали, що з доньками біда. Як підбита птаха летіла вона у лікарню. І вже там її наздогнала страшна звістка, що меншої доньки вже немає на цьому світі. Люда померла в кареті швидкої допомоги. Через декілька годин на операційному столі не стало її нареченого Івана.

Хоронили закоханих в один день. Іванова мати стояла чорна від горя – у сиру землю лягала її єдина дитина. 

Сусіди про молодих людей говорили лише хороші слова: дуже милі, з порядних сімей, гарна пара.

Натомість про їхнього вбивцю кажуть, що він з дитинства був дивним. Ріс без батька, з жінкою його ніхто не бачив – тільки з матір’ю, хоч розміняв уже четвертий десяток. А його мати зі всіма у під’їзді пересварилася.

До речі, Петро раніше вже мав судимість за замах на вбивство. 2004 року її погасили.

У суді і на слідстві чоловік казав, що не хотів убивати, мовляв, це було перевищення самооборони. Бо це Іван напав на нього з ножем і гнався за його матір’ю. А він тільки намагався його зупинити. Навіщо він бив ножем жінок, пояснити вбивця так і не зміг.  

За вбивство двох людей і за замах на життя третьої Петро сидітиме у в’язниці довічно.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися