Правнук Івана Франка передав музею у Львові родинні артефакти
Львівщина

Правнук Івана Франка передав музею у Львові родинні артефакти

3 вересня 2018, 12:17
0
1
Сподобалось?
1

Колекція Національного літературно-меморіального музею Івана Франка у Львові поповнилася цінними артефактами з життя родини письменника, -повідомляє Zaxid.net .

Під час зустрічі у Домі Франка  правнук письменника Петро Галущак передав до фондів музею особисті речі Петра Франка – наймолодшого сина Івана Франка, командира відділу авіації УГА та засновника «Пласту» у Львові.

Нащадок Івана Франка передав до музею речі періоду Першої світової війни: люльку, мисливський ніж та бінокль. Також колекція Дому Франка поповнилася артефактами довоєнного періоду, пов’язаними зі спортивними захопленням Петра Франка: ракетки для гри в бадмінтон і малий теніс, весла для сплаву, футбольні бутси, лещата.

«Востаннє така велика колекція особистих речей родини Франків надходила до фондів музею ще в 1986 році, тож за тридцять років – це найбільше поповнення колекції музею. Ці речі розповідають історію не лише родини письменника, але й про українські спортивні традиції, боротьбу за становлення національної державності, 100-річний ювілей якої ми відзначаємо цього року», – розповів директор музею Івана Франка Богдан Тихолоз. Незабаром передані артефакти стануть частиною експозиції музею.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися