У Львові розростається сміттєзвалище за два кілометри від злітної смуги аеропорту
Львівщина

У Львові розростається сміттєзвалище за два кілометри від злітної смуги аеропорту

7 липня 2018, 11:12
0
0
Сподобалось?
0

Близько півтори тисячі тонн сміття сьогодні знаходиться на території перевантажувальної станції ТОВ «АВЕ Львів» на вулиці Північній, 1. Відходи тут вже тривалий час – вони гниють, поростають рослинністю і приваблюють зграї гризунів та птахів, що становить неабияку небезпеку, адже до злітної смуги аеропорту «Львів» по прямій – 2,3 кілометра.

Як повідомляє dyvys.info, у вівторок, на прес-конференції, директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА Назарій Романчук заявив, що компанія «АВЕ Львів» має прибрати сміття з перевантажувальної станції на вул. Північній до кінця липня.

«Якщо будь-який перевізник не буде справлятись з тими зобов’язаннями, які він має щодо прибирання Львова, ми будемо вживати жорсткі заходи. Коли «АВЕ Львів» зробив перенакопичення на вул. Північній, ми поділили ринок і забрали у компанії частину ЛКП, які вона обслуговує, щоб вона мала можливість вивозити сміття, яке накопичується. У червні перевізник вивіз 1,8 тис. тонн сміття, залишається ще приблизно 1,4 тис. тон. Там є новий керівник, сподіваюся, що він справиться, і на Північній буде тільки перевантаження сміття в межах добової норми», – заявив Назарій Романчук.

Нагадаємо, що подібна ситуація складається не вперше. У липні минулого року на вулиці Північній, 1 теж були гори сміття і прибрати їх змогли тільки у вересні.

Поміж іншим, це сміття не стільки небезпечне для навколишнього середовища, скільки, власне, своєю близькістю до аеропорту. Адже, згідно із п.9 ст.69 Повітряного кодексу: «На відстані до 15 кілометрів від меж аеродрому забороняється відкрите складування харчових відходів, розміщення звалищ, спорудження або розбудова споруд, які сприяють масовому скупченню птахів і можуть створювати загрозу для повітряного руху».

А також це питання регулюється додатком 14-им міжнародних стандартів і рекомендацій практики Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО). Тобто відстань у 2,3 кілометра аж ніяк не вкладається у визначені норми і становить реальну загрозу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися