У Львові їздили на велосипедах у стилі ретро
Львівщина

У Львові їздили на велосипедах у стилі ретро

10 червня 2018, 10:01
0
0
Сподобалось?
0

У Львові вп'яте відбувся ретро-велозаїзд "Батяри на роверах", присвячений львівській батярській міській культурі початку ХХ ст. Центром Львова проїхались близько 40 велолюбителів, серед яких було чимало батярок-дівчат, а також діти та люди літнього віку.

Як повідомляє gazeta.ua, головною умовою участі у променаді була наявність велосипеда та відповідний зовнішній вигляд. Допускалися різні велосипеди, але перевагу надавали класичним міським моделям, а власник велосипеда мав виглядати у стилі англійської велосипедної моди 30-40-х років XX століття.

На початковій точці маршруту на пл. Митній гостей розважали живою музикою давнього Львова. Перехожі охоче фотографувалися з батярами, а також частувалися безкоштовним лимонадом, яким організатори рятували учасників від спеки.

Батяри проїхались 5-ти кілометровим маршрутом від пл.Митної до парку ім. Б. Хмельницького. По дорозі усіх чекав пікнік у саду Державного меморіального музею Михайла Грушевського. На завершення відбулось нагородження переможців серед номінацій: найкращий велосипед, найкращий жіночий та чоловічий образи, найкращі вуса, "Борода Грушевського". Також у лотереї розігрували ретро-велосипед.

Історія проведення таких заїздів виникла у Лондоні у 2009 і має назву Tweed Run. Сенсом Tweed Run є повернення до витоків велокультури.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися