Львівщина

У мами — відкрита форма туберкульозу. У дитини — проблеми зі стравоходом

28 жовтня 2014, 22:49
0
0
Сподобалось?
0

 

На Сокальщині мешкає бідова сім'я, в якій 19-річна мама, маючи відкриту форму туберкульозу, народила сина з важкою вадою стравоходу... Лікуватися батьки не мають за що і особливо не прагнуть. Незважаючи на те, що нещодавно втратили старшого сина, який загинув через важку хворобу.

Про сімейну драму розповідає «Високий Замок». Дмитрикові - 2,5 мі­сяця. У 19-річної мами новонародженого хлопчика Іванки - відкрита форма туберкульозу. Керівництво району разом із медиками та працівниками служби у справах дітей вирішили залишити маля у Сокальській районній лікарні, адже впевнені: мама ради такій хворій дитинці не дасть.

Хлопчик народився недоношеним. Але, дякувати Богу, на туберкульоз дитина не захворіла. Лікарі уже провели одну операцію, попереду - ще одна планова. Тим часом працівники служби у справах дітей сподіваються, що суд дозволить їм після одужання малюка залишити хлопчика на рік у дитячому будинку. При цьому наголошують: батьківських прав батьків ніхто не позбавляє, а мама, як пролікується, зможе звернутися у службу у справах дітей із заявою і забрати сина дому. Біда, що поки вона від лікування у спеціалізованій лікарні категорично відмовляється.

Батько Дмитрика - з багатодітної сім'ї. У невеличкому будинку живе п'ять сімей (усього там зареєстровано 27 осіб). У цієї родини - складний матеріальний стан. А щоб врятувати маля, потрібні значні кошти.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися