Михайло Олійник благословляє прихожан
Рівненщина

Сільраду очолив священик

17 квітня 2015, 10:39
0
0
Сподобалось?
0
Тому що голова, заступник та секретар подали «у відставку»
 
Зорянська сільська рада Рівненського району з її 11 населеними пунктами та майже 12-а тисячами жителів була і залишається в числі найбільш дієвих. А її керівний склад вважався одним із найдосвідченіших в області. Анатолій Гуз пропрацював головою майже два десятки років, 24 роки – Марія Чирук на посаді секретаря, 17 років – заступник голови Надія Сінкевич. Але усі троє одночасно подали «у відставку». 
 
Спонукали цьому зміни до законодавства – тепер держслужбовцям пенсія виплачується лише після звільнення з роботи. При цьому людина має право вибору: працювати й отримувати зарплату або звільнитися й отримувати лише пенсію. У селі Зоря керманичі сільради, що уже заробили пенсію, вибрали останнє.
Хто ж надалі очолюватиме сільраду, вирішувала позачергова сесія. Очільника вибирали з числа депутатів – ним став 36-річний Михайло Олійник, настоятель Старожуківського Свято-Михайлівського храму УПЦ КП. За словами місцевого люду, це найприйнятніший варіант, тому що священик – справжній приклад того, як варто слугувати на користь громади. Михайла Олійника називають найактивнішим депутатом, на рахунку якого ціла низка важливих соціально значимих справ. Зокрема, проведення в селі водопроводу, асфальтування доріг, встановлення вуличного освітлення, пам’ятників на честь загиблих односельців, благоустрій кладовищ тощо. Новий очільник сільради, який дві каденції обирався депутатом, зазначає, що служіння Богу, громаді та Україні залишається незмінним його девізом при будь-якій справі. 
Сергій НОВАК,  Рівненська область
 
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися