Рівненщина

За незаконне зберігання штик-ножа чотири роки проведе за ґратами

28 травня 2015, 12:31
0
0
Сподобалось?
0
На чотири роки позбавив волі 36-річного Миколу Радивилівський районний суд. У поле зору правоохоронців чоловік потрапив восени минулого року. У його господарстві працівники міліції виявили та вилучили штик-ніж, зразка 1940 року. Згодом експертиза встановила, що вилучений предмет дійсно є військовою холодною зброєю колюче-ріжучої дії. Також експерти з’ясували, що, незважаючи на зміни, котрі чоловік самостійно вніс у конструкцію ножа, він всеодно придатний для використання за цільовим призначенням.
За статею 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України було відкрите кримінальне провадження, яке після проведення розслідування було скероване до суду. На судовому засіданні Микола щиро каявся та пояснював, що штик-ніж ще у 2011 році дістався йому у спадок від покійного батька. Проте, знаючи, що для користування ним потрібен дозвіл, він все одно почистив його від іржі, і, загостривши лезо, використовував ніж у господарських цілях.
Призначаючи остаточне покарання чоловікові, Радивилівський районний суд враховував суспільну небезпечність і тяжкість скоєного злочину. Звернули представники Феміди і на той факт, що Микола, маючи умовне покарання за грабіж і умисне пошкодження майна, на шлях виправлення так і не став, тому нещодавно винесли свій вердикт — позбавлення волі на чотири роки.
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися