Рівненщина

Релігійні громади села Птича підписали мирну декларацію

30 липня 2015, 11:58
0
0
Сподобалось?
0
Про міжконфесійний конфлікт у селі Птича Дубенського району «Вісник+К» писав у номері від 25 червня. Як відомо, півроку тому громада села за власною ініціативою провела голосування з метою визначити, до якого патріархату має належати парафія. Свою позицію з цього приводу висловили 723 особи із 923 жителів. Прихильників підтримати підпорядкованість місцевої церкви Успіння Пресвятої Богородиці  Київському патріархату виявилося більше – понад 400 чоловік. 
Однак ті, що залишилися у меншості, не погодилися з результатами сільського референдуму. Вони спочатку не поступались храмом, потім під стінами церкви продовжували служити молебні й акафісти, а заодно влаштовували акції протесту, зокрема перекривали міжнародну автотрасу. У результаті протистоянь релігійний конфлікт щодо приналежності храму одній з релігійних громад дійшов до суду, вердикт якого планується на вересень. 
А наразі, аби село знову не вибухало релігійним спротивом, обидві сторони після довготривалих перемовин таки наважилися на «мирний» крок – підписали Декларацію про наміри щодо врегулювання релігійного спору. Відповідно до цієї Декларації, громади вестимуть діалог щодо підписання мирової угоди в суді, який відбудеться 2 вересня цього року. Сільська рада, в свою чергу, має виділити земельну ділянку під будівництво храму для громади, яка програє у судовому спорі. У разі прийняття судом рішення на користь громади УПЦ або УПЦ КП, жодна з них не буде чинити перепони іншій на проведення богослужінь в існуючому храмі на період будівництва нового. А до того обидві громади зможуть спільно, за узгодженим порядком, 28 серпня взяти участь у богослужінні на престольне свято – Успіння Пресвятої Богородиці.
Сергій НОВАК, 
Рівненська область

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися