Танцюристи з Нетішина виграли світове золото
Рівненщина

Танцюристи з Нетішина виграли світове золото

28 листопада 2015, 10:37
0
1
Сподобалось?
1
Іван та Надія Сіваки з Нетішина представляли Україну на чемпіонаті світу зі спортивних танців на візках серед спортсменів із ураженнями опорно-рухового апарату. В італійському Римі ця пара здобула відразу дві нагороди: золоту – в парному виконанні в програмі латиноамериканських танців, бронзову – в програмі європейських танців. 
 
 
Під час нагородження переможці отримували медалі під український гімн і не могли стримати сліз радості. При цьому, як зізнається Надія, обоє почували гордість, що є частинкою держави і хоч чимось можуть допомогти, прославляючи свою країну.
Їхній шлях до висот (нинішньої та попередніх, адже раніше подружжя теж вдало виступало на європейському чемпіонаті, Кубку світу) стелився через надважкі випробування. Бо одна річ бути здоровим спортсменом, зовсім інша – займатися танцями без рухомих ніг. Іван та Надія отримали травми вже у 20 та 18 років, після чого було лікування, реабілітація. Втім, на ноги вони так і не змогли стати...
Ідея щодо танців спершу пройняла Івана. Спробував займатися самотужки й індивідуально. Щось виходило, щось – не зовсім. А далі через Інтернет знайшов у Києві зацікавлених людей, які запросили його на тренінг, допомогли підшукати партнерку для парних виступів. Уже при першій зустрічі Іван та Надя запали одне одному в душу, і їхній тандем надалі продовжився не лише танцювально, але й сімейно. Одружилися, Надія переїхала з Макіївки до чоловіка в Нетішин. А з Хмельниччини їхній спільний шлях на тренування пролягав до Рівного. Тричі на тиждень – в «Інваспорт». Саме тут під пильним оком досвідчених тренерів карбувалася віртуозна танцювальна наука Сіваків. І з часом Іван та Надія стали найкращою парою в Україні серед танцюристів з вадами руху. Підкріпилося це найвищим п’єдесталом у чемпіонаті України. Потім – вдалим виступом на європейському турнірі. У їхньому активі є також перемога в Кубку світу. А нинішнє досягнення на світовому чемпіонаті – ще один вінець їхньої майстерності і, звичайно ж, сили волі. 
Чи не найбільше за цю перемогу пораділа донечка Сіваків Даринка. Вона теж любить танцювати, і батько мріє, що колись із нею вийде на майданчик, бо є така дисципліна в танцювальних змаганнях – пара з «візочника» та справного танцівника. Загалом же чемпіони, як самі жартують, довго на лаврах спочивати не збираються. Бо попереду нові тренування, нові напрацювання. І, надіємося на Сіваків, нові їхні перемоги! 
Сергій НОВАК,
Рівненська область

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися