Рівненщина

Пологи у пасажирки електрички приймала провідниця

15 червня 2016, 11:11
0
0
Сподобалось?
0

14 червня рейс «Львів-Рівне» для провідниці моторвагонного депо Здолбунів Олени Крижанівської виявився особливим. Бо вона просто у вагоні швидкісної електрички «Полісянка»… приймала пологи в однієї з пасажирок!

– Жінка сказала мені, що у неї відійшли води, я повідомила машиністові про потребу викликати «швидку» на найближчу станцію, а сама взялася шукати у вагонах лікаря та надавати допомогу жінці, – розповідає пані Олена.

В одному з вагонів їхав фельдшер, який зголосився допомогти. Провідниця дістала чистенькі простирадла, разом звільнили простір для вагітної, поклали її на стільці – й процес пішов. Олена Крижанівська тримала породіллю за руку, масажувала їй спину, аби полегшити біль. Й за десять хвилин від початку пологів щаслива 38-літня жінка тримала на руках новонароджену доню! Пологи були надзвичайно стрімкі. Медикам «швидкої» довелося лише відвезти щасливу маму з дітьми (в потяг вагітна жінка сідала з 2-річним сином) до райлікарні у Бродах.

Через непередбачувану ситуацію потяг №804 сполученням «Львів-Рівне» відправився зі станції «Броди» пізніше на 14 хвилин. Провідниця Олена Крижанівська взялася до своїх звичних прав. Колеги по роботі розповіли, що і в житті, і на службі пані Олена дуже відповідальна та скромна. Має трьох дорослих дітей – двох доньок, які, до речі, теж працюють на залізниці, і сина. Після смерті чоловіка ставила їх на ноги сама. Проживає наша героїня у селі Здовбиця Здолбунівського району.

Наталія КРАВЧУК,

Рівненська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися